FELKÉSZÍTÉS ÚJSZÜLÖTT BABA FOTÓZÁSRA
SCHNÜRLEIN ZSUZSANNA
FINE ART
FOTOGRÁFUSSAL 

1stplace+05+18.png
AFNS+2.Platz-5-2018.png
Badge4+Winner.png
Badge4+Winner.png
AFNS+2.Platz-5-2018.png
Member3.png
zsuzsanna_schnürlein_afns_winner.jpg
Schnürlein_1st_place.jpg

Örülök, hogy itt vagy!

Hamarosan találkozunk!

Üdvözöllek!

Örülök, hogy a fotóim elnyerték tetszésed, nagy örömömre szolgál, hogy én örökíthetem meg az újszülött babátok első családi fotóit, köszönöm szépen a bizalmad!

A találkozásunk előtt engedd meg, hogy pár fontosabb információt átadjak Neked a fotózásról!

 

 

Felkészülés az újszülött fotózásra!

 

A szükség nagy úr, a kaki természetes dolog, előfordul! Kérlek, ne érezd magad rosszul vagy ne légy ideges, ha a babád úgy dönt, ideje pottyantani, amikor éppen meztelen és fényképezik. Ez teljesen természetes és a munkám része. Minden takarót megtisztítok antiallergén és szagtalan baba fertőtlenítővel a fotózások között. Hatalmas segítség lenne, ha lenne nálad a fotózásra textil pelenka, extra nedves popsi törlőkendő és takarók, arra az esetre, ha a dolgok piszkossá válnának…

Éhség?

Egy jóllakott baba egyenlő egy boldog babával. Kérlek, törekedj arra, hogy az etetés és a büfiztetés a stúdiómban történjen meg közvetlenül a fotózás előtt. Én biztosítok Neked erre megfelelő helyet és időt! A babák kimerülnek az evésben és a teli pocaktól elálmosodnak, álomba szenderülnek, ez lesz a csodálatos fotók felé vezető út! Kérlek, ne felejts el hozni adott esetben tápszert vagy ha meg tudod oldani, már előre lefejt tejcsit hozz, a babád biztosan annak örülne a legjobban! Természetesen annyi szünetet tartunk a fotózás alatt, amennyire a kicsinek szüksége van. Nehéz dolog újnak lenni ebben a nagyvilágban!

 

Még valami?

 

Az első időszak kihívásokkal teli, figyelni kell sok mindenre! Igazából csak a Te és a kisbabád személyes dolgaira lesz szükséged! A babának cumi, előre lefejt tejcsi vagy tápszer, babavíz, cumisüveg, váltóruha, textil pelenka, pelenka, nedves popsi törlőkendő, takaró… néhány újszülöttnek száraz a bőre az első pár hétben. Javaslom, hogy hozz magaddal baba testápolót, amivel be tudod kenni a babát a fotózás előtt. Az újszülött fotózás hihetetlen kihívást jelenthet Neked, de én segíteni fogok mindenben, hogy jól érezd magad a session alatt! Segítek Neked a találkozásunkra felkészülni, nincs más dolgod, minthogy a fotózást élvezd, a többi az én feladatom lesz!  …ha majd a képeket a kezedben tartod, díszítsd fel velük az otthonodat, amik őrizni fogják Nektek ezt a csodálatos időszakot!

 

Leírhatatlan dolog számomra egy baba első pár napjának részesévé válni és ezt az időszakot megörökíteni és megindító érzés lesz Neked évek múlva ezeket a fotókat kézbe venni és látni, hogy mennyire picike volt valaha a Ti kicsi gyermeketek! Néhány előkészület és tervezés fontos, hogy a fényképek sikeresek legyenek, ezért összegyűjtöttem egy listát, ami segíthet abban, hogy a legtöbbet hozzuk ki a fotózásból.

Jelentkezz be!

Tudom, hogy a baba születése kiszámíthatatlan. Nagyszerű ötlet, ha hozzáadsz engem is azoknak az embereknek a listájához, akiket értesítesz, amikor megszületik a baba; így könnyebben megoldható lesz a fotózás időpontjának egyeztetése!

A mi időpontunk

 

A babafotózást a megszületést követő első 6-7 napban a legoptimálisabb megtartani, mivel aranyos, gömbölyödő magzatpózban fotózzuk az újszülöttet, ilyenkor még aluszékonyak. Az első 10 nap után kicsivel élénkebbek és felfedezik a nyújtózkodás örömét. Kevésbé valószínű, hogy olyan mélyen fognak aludni, hogy össze lehessen őket gömbölyíteni azokba az édes pózokba.

Lazítsd meg a pelenkát!

Kérlek, hogy a fotózás előtt 30 perccel lazítsd meg a pelenkát vagy bármilyen ruhaneműt, ami a derekánál gumis, mivel nyomokat hagyhatnak a bőrön.

Stúdió fotózás

Biztosítom az összes kelléket és kiegészítőt, amelyek prémium minőségűek! Vedd fel a kapcsolatot velem mihamarabb, ha saját kellékeket szeretnél belevonni a fotózásodba. Kérlek, hogy tartsd a lehető legcsöndesebben a veled érkező kisgyerekeket; nagymama vagy barát segítsége jól jöhet. Alkalmanként előfordulhat, hogy el kell hagyniuk a helyszínt, hogy ne zavarják a fotózást. Minél kevesebb ember vesz részt a fotózáson, annál jobb az eredmény.

 

 

A családi fotókhoz fekete, szürke vagy bézs testhez simuló pamut rövid ujjú felsőket preferálok, kérlek, kerüld a nagy logóval és felirattal ellátott ruhadarabokat, itt most a babáé a főszerep! Nagyon fontos, hogy a babád kellemesen érezze magát, amikor meztelenül fotózzuk, ezért minimum 26-28 fok lesz a fotózás alatt. Ha fáznak, valószínűbb, hogy éberek és/vagy zaklatottak lesznek.

És mi a legfontosabb dolog?

A nyugalom.

Egy új baba világra hozása fárasztó és néha stresszes. A babád jó kezekben van. Időnként jobb, ha anya hátrébb lép, az izgatottságot és a feszültséget ezek a pici babák azonnal érzékelik és átveszik, a kicsi orra felismeri az édesanyja illatát és nehezen megy neki a pihenés, ha a kezeidben akar lenni. Fontosnak tartom azt is, hogy tudd, tanulmányaim kezdetén egy nagyon kedves, nagy szaktudással bíró doktor nővel egyeztetéseket folytattam arról, hogy melyek azok a pózok, amik egy újszülött, még tónustalan babának biztonságosak! Ő gyógytornász, egyetemen oktató, kutatásokat végez idegrendszer fejlesztésében. Nagyon fontos, hogy a baba gerincében ne legyen nagy ívváltozás a különböző pózoknál, kiemelten figyelni kell a fej és a felső nyaki lágy részek egymáshoz való viszonyára. Minden tudásommal arra fogok törekedni, hogy a babádat kizárólag biztonságos pózokba helyezzem!

Időbeosztás

Általában 2-3 órát vesz igénybe a stúdió fotózás. Kérlek, tervezz úgy, hogy legalább ennyi időt velem tölthess. Mivel a babához igazodunk, szeretnék elég időt hagyni az etetésre, ölelésekre és a baba nyugtatására. Szeretném, ha ez az élmény a lehető legemlékezetesebb lenne számotokra!

Mit vegyél fel?

Javaslom, hogy olyat ruhát viselj, ami semleges színű és jól érzed magad benne, kérlek a fehér színt kerüld! Ugyanez igaz a testvérekre, családtagokra is! Kerüld a feltűnő mintákat és a logóval, felirattal ellátott felsőket. Homogén, letisztult, végtelenül egyszerű szürke, fekete vagy nude színű felsőt javaslok! Anya és apa kezei valószínűleg szerepelni fognak a képeken, ezért tégy róla, hogy a kezeitek tiszták és ápoltak legyenek.

Smink?

A sminked 20-30%-kal legyen erősebb, mint amilyet elképzelsz és kérlek profi sminkeshez menj el, mert a fotókon nagyon észrevehető lesz, ha a nagy kapkodásban itt-ott félrecsúszik a ceruza vagy rúzs… ilyen élethelyzetben ez igazából teljesen normális! Ne aggódj! És ne feledd, egy smink a fotókon mindig kevesebbnek látszik, mint valójában! Ajánlani tudok Neked egy nagyon ügyes sminkest, akivel együtt dolgozom, ezt az igényedet kérlek időben jelezd Nekem!

Fizetés és fotóátadás

A foglaló elutalásával tudod az időpontodat véglegesíteni, a teljes összeget kérlek utalással a fotózásunk napjáig vagy készpénzzel a helyszínen add át nekem.

Egy session alkalmával átlagosan 300-400 fotó készül, ezt 60-80 fotóra redukálom Neked, így könnyebben tudsz válogatni közülük, csak azokat a fotókat tudod megnézni nyers formában, amik számomra technikailag és esztétikailag megfelelnek! A fotózás alatt készült nyers fotókat kiválogatás céljából át tudod nézni egy Adobe Lightroom link segítségével, amit át fogok neked küldeni, a fotók logóval ellátottak és nem letölthetőek. A általad kiválasztott nyers fotókat retusálva digitális formában  wetransfer-en adom át Nektek a fotók megjelölésétől számítva 3-4 héten belül a nyers fotókkal együtt! Látogassatok el sűrűn profi fotóshoz, hogy minden időszakból csodálatos fotóitok legyenek, amik megőrzik mindazt, ami igazán számít! Lehet, hogy ma ezek csak fotók, de évek múlva nagy kincs lesz!  

Folio box, triplex és album

 

A kiváló minőségű folio box remekül dekorálja az otthonotokat, a fotók pedig élményekkel és érzésekkel töltik fel, az idő múlásával néhány elmélyült percben jó érzés lesz a kezedbe venni a képeket és megnézegetni! Magas minőségű, kézműves fine art albumokat gondosan egyedileg szerkesztem meg, az album választható keményborítóval (szín és anyag) és belső lapjai vastag, merev prémium minőségű fotópapírral készülnek, így a fotók hosszú évek után is megőrzik színeiket, részletgazdagságukat. Könnyen lapozhatóak, 180 fokban nyílnak, így a panoráma képek is élvezhetőek.

Újratervezés

Bármi megtörténhet, megértem! Ha szükséges a fotózást egy másik időpontra áttenni, akkor vedd figyelembe, hogy 8-9 napos kor után nehezebb az újszülöttről fotókat készíteni. A foglalód nem átruházható vagy visszafizethető, ezért újra ki kell fizetned a foglalód árát az új időpont érdekében. Ha bármi kérdésed vagy aggodalmad merül fel, keress engem bizalommal! Alig várom, hogy megismerhessem és fotózhassam a babádat!

Találkozásunkig jó egészséget kívánok Nektek!

 

Ne felejtsd el, hogy minden kérdés jó! Ha esetleg ebben az útmutatóban valamire nem kaptál választ, nyugodtan keress meg engem!

copyright 2020 © zsuzsannaschnurlein.com