top of page

FELKÉSZÍTÉS
ÚJSZÜLÖTT BABA FOTÓZÁSRA

Üdvözöllek!

Örülök, hogy a fotóim elnyerték tetszésed, nagy örömömre szolgál, hogy én örökíthetem meg az újszülött babátok első családi fotóit, köszönöm szépen a bizalmad!

A találkozásunk előtt engedd meg, hogy pár fontosabb információt átadjak Neked a fotózásról!

 

 

Felkészülés az újszülött fotózásra!

 

A szükség nagy úr, a kaki természetes dolog, előfordul! Kérlek, ne érezd magad rosszul vagy ne légy ideges, ha a babád úgy dönt, ideje pottyantani, amikor éppen meztelen és fényképezik. Ez teljesen természetes és a munkám része. Minden takarót megtisztítok antiallergén és szagtalan baba fertőtlenítővel a fotózások között. Hatalmas segítség lenne, ha lenne nálad a fotózásra textil pelenka, extra nedves popsi törlőkendő és takarók, arra az esetre, ha a dolgok piszkossá válnának…

Éhség?

Egy jóllakott baba egyenlő egy boldog babával. Kérlek, törekedj arra, hogy az etetés és a büfiztetés a stúdiómban történjen meg közvetlenül a fotózás előtt. Én biztosítok Neked erre megfelelő helyet és időt! A babák kimerülnek az evésben és a teli pocaktól elálmosodnak, álomba szenderülnek, ez lesz a csodálatos fotók felé vezető út! Kérlek, ne felejts el hozni adott esetben tápszert vagy ha meg tudod oldani, már előre lefejt tejcsit hozz, a babád biztosan annak örülne a legjobban! Természetesen annyi szünetet tartunk a fotózás alatt, amennyire a kicsinek szüksége van. Nehéz dolog újnak lenni ebben a nagyvilágban!

 

Még valami?

 

Az első időszak kihívásokkal teli, figyelni kell sok mindenre! Igazából csak a Te és a kisbabád személyes dolgaira lesz szükséged! A babának cumi, előre lefejt tejcsi vagy tápszer, babavíz, cumisüveg, váltóruha, textil pelenka, pelenka, nedves popsi törlőkendő, takaró… néhány újszülöttnek száraz a bőre az első pár hétben. Javaslom, hogy hozz magaddal baba testápolót, amivel be tudod kenni a babát a fotózás előtt. Az újszülött fotózás hihetetlen kihívást jelenthet Neked, de én segíteni fogok mindenben, hogy jól érezd magad a session alatt! Segítek Neked a találkozásunkra felkészülni, nincs más dolgod, minthogy a fotózást élvezd, a többi az én feladatom lesz!  …ha majd a képeket a kezedben tartod, díszítsd fel velük az otthonodat, amik őrizni fogják Nektek ezt a csodálatos időszakot!

 

Leírhatatlan dolog számomra egy baba első pár napjának részesévé válni és ezt az időszakot megörökíteni és megindító érzés lesz Neked évek múlva ezeket a fotókat kézbe venni és látni, hogy mennyire picike volt valaha a Ti kicsi gyermeketek! Néhány előkészület és tervezés fontos, hogy a fényképek sikeresek legyenek, ezért összegyűjtöttem egy listát, ami segíthet abban, hogy a legtöbbet hozzuk ki a fotózásból.

Jelentkezz be!

Tudom, hogy a baba születése kiszámíthatatlan. Nagyszerű ötlet, ha hozzáadsz engem is azoknak az embereknek a listájához, akiket értesítesz, amikor megszületik a baba; így könnyebben megoldható lesz a fotózás időpontjának egyeztetése!

A mi időpontunk

 

A babafotózást a megszületést követő első 6-7 napban a legoptimálisabb megtartani, mivel aranyos, gömbölyödő magzatpózban fotózzuk az újszülöttet, ilyenkor még aluszékonyak. Az első 10 nap után kicsivel élénkebbek és felfedezik a nyújtózkodás örömét. Kevésbé valószínű, hogy olyan mélyen fognak aludni, hogy össze lehessen őket gömbölyíteni azokba az édes pózokba.

Lazítsd meg a pelenkát!

Kérlek, hogy a fotózás előtt 30 perccel lazítsd meg a pelenkát vagy bármilyen ruhaneműt, ami a derekánál gumis, mivel nyomokat hagyhatnak a bőrön.

Stúdió fotózás

Biztosítom az összes kelléket és kiegészítőt, amelyek prémium minőségűek! Vedd fel a kapcsolatot velem mihamarabb, ha saját kellékeket szeretnél belevonni a fotózásodba. Kérlek, hogy tartsd a lehető legcsöndesebben a veled érkező kisgyerekeket; nagymama vagy barát segítsége jól jöhet. Alkalmanként előfordulhat, hogy el kell hagyniuk a helyszínt, hogy ne zavarják a fotózást. Minél kevesebb ember vesz részt a fotózáson, annál jobb az eredmény.

 

 

A családi fotókhoz fekete, szürke vagy bézs testhez simuló pamut rövid ujjú felsőket preferálok, kérlek, kerüld a nagy logóval és felirattal ellátott ruhadarabokat, itt most a babáé a főszerep! Nagyon fontos, hogy a babád kellemesen érezze magát, amikor meztelenül fotózzuk, ezért minimum 26-28 fok lesz a fotózás alatt. Ha fáznak, valószínűbb, hogy éberek és/vagy zaklatottak lesznek.

És mi a legfontosabb dolog?

A nyugalom.

Egy új baba világra hozása fárasztó és néha stresszes. A babád jó kezekben van. Időnként jobb, ha anya hátrébb lép, az izgatottságot és a feszültséget ezek a pici babák azonnal érzékelik és átveszik, a kicsi orra felismeri az édesanyja illatát és nehezen megy neki a pihenés, ha a kezeidben akar lenni. Fontosnak tartom azt is, hogy tudd, tanulmányaim kezdetén egy nagyon kedves, nagy szaktudással bíró doktor nővel egyeztetéseket folytattam arról, hogy melyek azok a pózok, amik egy újszülött, még tónustalan babának biztonságosak! Ő gyógytornász, egyetemen oktató, kutatásokat végez idegrendszer fejlesztésében. Nagyon fontos, hogy a baba gerincében ne legyen nagy ívváltozás a különböző pózoknál, kiemelten figyelni kell a fej és a felső nyaki lágy részek egymáshoz való viszonyára. Minden tudásommal arra fogok törekedni, hogy a babádat kizárólag biztonságos pózokba helyezzem!

Időbeosztás

Általában 2-3 órát vesz igénybe a stúdió fotózás. Kérlek, tervezz úgy, hogy legalább ennyi időt velem tölthess. Mivel a babához igazodunk, szeretnék elég időt hagyni az etetésre, ölelésekre és a baba nyugtatására. Szeretném, ha ez az élmény a lehető legemlékezetesebb lenne számotokra!

Mit vegyél fel?

Javaslom, hogy olyat ruhát viselj, ami semleges színű és jól érzed magad benne, kérlek a fehér színt kerüld! Ugyanez igaz a testvérekre, családtagokra is! Kerüld a feltűnő mintákat és a logóval, felirattal ellátott felsőket. Homogén, letisztult, végtelenül egyszerű szürke, fekete vagy nude színű felsőt javaslok! Anya és apa kezei valószínűleg szerepelni fognak a képeken, ezért tégy róla, hogy a kezeitek tiszták és ápoltak legyenek.

Smink?

A sminked 20-30%-kal legyen erősebb, mint amilyet elképzelsz és kérlek profi sminkeshez menj el, mert a fotókon nagyon észrevehető lesz, ha a nagy kapkodásban itt-ott félrecsúszik a ceruza vagy rúzs… ilyen élethelyzetben ez igazából teljesen normális! Ne aggódj! És ne feledd, egy smink a fotókon mindig kevesebbnek látszik, mint valójában! Ajánlani tudok Neked egy nagyon ügyes sminkest, akivel együtt dolgozom, ezt az igényedet kérlek időben jelezd Nekem!

A frizurádra is fordíts kérlek időt, legyen olyan, amilyennek a legjobban szereted! Fotókon remelkül mutat a hullámos haj, de ezt a fotózás előtt át tudjuk beszélni.

Fizetés és fotóátadás

A foglaló elutalásával tudod az időpontodat véglegesíteni, a teljes összeget kérlek utalással a fotózásunk napjáig vagy készpénzzel a helyszínen add át nekem.

Egy session alkalmával átlagosan 300-400 db fotó készül, ezt 80-100 db fotóra redukálom Neked, így könnyebben tudsz válogatni közülük, csak azokat a fotókat tudod megnézni nyers formában, amik számomra technikailag és esztétikailag megfelelnek! A fotózás alatt készült nyers fotókat kiválogatás céljából át tudod nézni Pixieset képmegosztó link segítségével, amit át fogok neked küldeni, a fotók logóval ellátottak és nem letölthetőek. A általad kiválasztott nyers fotókat retusálva digitális formában  Pixieset képmegosztó felületről lesz lehetőséged eredeti, nagy illetve web méretben letölteni a fotók megjelölésétől számítva 3-4 héten belül  A retusált fotókon felül a nyers fotók is átadásra kerülnek digitális formában!

Folio box, triplex és album

 

A kiváló minőségű folio box remekül dekorálja az otthonotokat, a fotók pedig élményekkel és érzésekkel töltik fel, az idő múlásával néhány elmélyült percben jó érzés lesz a kezedbe venni a képeket és megnézegetni! Magas minőségű, kézműves fine art albumokat gondosan egyedileg szerkesztem meg, az album választható keményborítóval (szín és anyag) és belső lapjai vastag, merev prémium minőségű fotópapírral készülnek, így a fotók hosszú évek után is megőrzik színeiket, részletgazdagságukat. Könnyen lapozhatóak, 180 fokban nyílnak, így a panoráma képek is élvezhetőek.

Újratervezés

Bármi megtörténhet, megértem! Ha szükséges a fotózást egy másik időpontra áttenni, akkor vedd figyelembe, hogy 8-9 napos kor után nehezebb az újszülöttről fotókat készíteni. A foglalód nem átruházható vagy visszafizethető, ezért újra ki kell fizetned a foglalód árát az új időpont érdekében. Ha bármi kérdésed vagy aggodalmad merül fel, keress engem bizalommal! Alig várom, hogy megismerhessem és fotózhassam a babádat!

Találkozásunkig jó egészséget kívánok Nektek!

 

Ne felejtsd el, hogy minden kérdés jó! Ha esetleg ebben az útmutatóban valamire nem kaptál választ, nyugodtan keress meg engem!

_U6A6565-Edit_z_edited.jpg

Örülök,
hogy itt vagy!

HAMAROSAN LÁTJUK EGYMÁST!

bottom of page